Akrilamidi - Blog

Pšenični škrob

Pšenični škrob

 Prirodni pšenični škrob je ugljikohidrat-  čisti prirodni polimer,  dobiven iz pšenice. Fizički se ekstrahira iz pšenice, odvajajući gluten i druge proteine. Bilo da je u izvornom obliku ili kao jedan od njegovih derivata, škrob ima različite namjene…
Gluten

Gluten

  Gluten (lat. „gluten "  ljepilo, više poznat pod nazivom kao pšenični gluten), najčešće se to odnosi na elastičnu bjelančevinastu tvar netopljivu u vodi , koji se prirodno nalazi u pšenici, ječmu, raži i zobi. Osim u spomenutim žitaricama, gluten se…
Produljenje svježine pekarskih proizvoda

Produljenje svježine pekarskih proizvoda

  1. Starenje pekarskih proizvoda   Svježi i ukusni pekarski proizvodi su značajan dio svakodnevne ishrane ljudi širom svijeta. Održavanje svježine kore važan je parametar na osnovu kojeg se kupci odlučuju o kupovini. Stajanjem svi pekarski proizvodi gube elastičnost i mekoću a ovo…
Loše vrijeme ne mora značiti loše poslovanje

Loše vrijeme ne mora značiti loše poslovanje

Kako nismo u mogućnosti kontrolirati vremenske uvjete kao ni njihov utjecaj na kvalitetu žetve, uvijek možemo nadomjestiti nastale nedostatke sa Novozymes enzimima za pivarstvo te na taj način osigurati proizvodnju piva koje kupci vole i žele. Sa Novoyzmes enzimima možemo povećati prinos u Vašoj…
Invertaza - sve o proizvodnji invertnog sirupa

Invertaza - sve o proizvodnji invertnog sirupa

Invertni sirup Invertni sirup se koristi kao komponenta u brojnim prehrambenim proizvodima kako bi zadržao teksturu, pojačao slatkoću i tako poboljšao ukupan okus i boju proizvoda. Invertni sirup koristi se još kao i dopunska ishrana za pčele.Prosti prikaz reakcije dobijanja sirupa prikazana…
Akrilamid - sve o regulativi i redukciji akrilamida u hrani

Akrilamid - sve o regulativi i redukciji akrilamida u hrani

1. Što je akrilamid Akrilamid je spoj koji nastaje u Mailardovim reakcijama između amino kiseline asparagina i reducirajućih šećera.  Nalazi se i u hrani i to ne u svježoj, već može nastati prilikom obrade hrane na temperaturama iznad 120°C i pri niskoj vlažnosti. Ovo podrazumijeva…

A partnership based on trust!